Ny webbplats med känsla av showroom – rottnerospackaging.com

#Ux-design #varumarke #webb
Klicka runt på den inlänkade webbsidan nedan

 

Vi har tagit fram en ny webbplats för Rottneros Packaging, som tillverkar livsmedelsförpackningar med hållbarhet och design i fokus. För Rottneros Packaging var det viktigt att du som besökare på deras nya webbplats bara behöver några få sekunder för att förstå vilken typ av produkter de erbjuder.

Därför tog vi fram förslag på en webbplats som till stora delar liknar ett showroom. Webbdesignen bygger på stilistiskt snygga produktbilder kombinerat med informationsrika rubriker och korta texter.

Rottneros Packagings webbplats är byggd i WordPress – världens mest använda CMS – eftersom den då blir enkel att administrera och även enkel att vidareutveckla vid behov.

Uppdrag och lösning

Rottneros Packagings önskemål ställde stora krav på webbdesign, tydlig struktur och enkel navigering. Tack vare scrollfunktionen navigerar du enkelt över hela startsidan och du får snabbt en överblick över allt innehåll.

Rottneros Packaging erbjuder förpackningar med stort miljöfokus. Men det är inte de enda produktfördelarna. Design och funktion är två aspekter som är minst lika viktiga och det lyfts fram med hjälp av stora tilltalande profil- och produktbilder.

Som grund för Rottneros Packagings nya webbplats hade vi den digitala företagspresentation, som vi också tagit fram. I den företagspresentationen finns en heltäckande bild av Rottneros Packaging, deras produktionsprocess och produkter. Vår uppgift var att plocka ut och anpassa de delar ur presentationen som lämpar sig för en webbplats.

Kort om Rottneros Packaging

Rottneros Packaging är ett dotterföretag inom koncernen Rottneros och tillverkar hållbara biobaserade förpackningar i form av formgjutna tråg av pappersmassa. Tack vare den unika tillverkningsprocess kan Rottneros Packaging erbjuda förpackningar som kan kundanpassas vad gäller såväl design som funktion.

Rottneros Packagings livsmedelsförpackningar är av högsta kvalitet. Förpackningstrågen tillverkas av träfibrer och är därmed ett miljövänligt förpackningsalternativ och ett alternativ till plastförpackningar. Produkterna klarar hög värme och passar utmärkt till färdigmat – både frysta och kylda maträtter.

Kontakta oss

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig med en ny eller uppdaterad webbplats? Kontakta Nils så berättar vi mer nils.vangstad@partnerscohub.se


Korta fakta om WordPress

WordPress används som CMS-verktyg till nära 75 miljoner webbplatser – mer än 25 % av alla webbplatser i världen. WordPress själva anger att varje månad är det fler än 409 miljoner människor som besöker 23,6 miljarder webbsidor. Och det produceras 69,5 miljoner nya inlägg och 46,8 miljoner nya kommentarer varje månad.