Förpackningsdesign | Exide Technologies

#förpackning

Exide Technologies, som är en av världens största och äldsta tillverkare av batterier och andra strömförsörjningslösningar, behövde hjälp med förpackningsdesignen till en av deras laddare för bilbatterier. I Norden säljs Exides batteriteknologi under olika namn: Exide i Finland och Danmark, Sønnak i Norge och Tudor i Sverige.

UPPDRAG

Vårt uppdrag var att ta fram en ny förpackningsdesign som andas hög kvalitet och visar upp produkten på ett tydligt sätt. Samtidigt fungerar förpackningen som en informationskälla, då all teknisk information som kunden behöver inför köpbeslut ska finnas med. Snygg och funktionell design på en och samma gång, helt enkelt.

UTMANING & LÖSNING

Förpackningens främsta funktion är ju att skydda produkten vid transport, men den ska också exponera laddaren på ett bra sätt i butik och sticka ut bland övriga förpackningar. En av utmaningarna var att få förpackningen att hänga rakt och stabilt i ett butiksställ. Placering och utformning av hållaren var därför avgörande. Som alltid är det de små detaljerna som är avgörande för helhetsintrycket!

Tack vare transparent plast på framsidan av förpackningen exponeras nu batteriladdaren på ett prydligt och informativt sätt. Förpackningslayouten kombinerar de grafiska elementen med teknisk information på ett sätt som andas hög kvalitet och nytänk.

EXIDE TECHNOLOGIES I KORTHET

Exide finns i över 80 länder. I Sverige marknadsförs deras batterier under varumärket Tudor. Exide erbjuder såväl original- som ersättningsutrustning för bilar, tunga lastfordon, jordbruksmaskiner, marin utrustning och nya tekniska lösningar för hybdridfordon.

kontakta oss

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig med nya förpackningar? Kontakta Nils så berättar vi mer nils.vangstad@partnerscohub.se